Dom här små pajerna gjorde jag igår till efterrätt då vi hade kräftskiva. Det var ju lite roligt att reseptet kommer ifrån Key West i USA där vi var i sommar! Dom blev väldigt smarriga.
(Leila Bakar recept) Hennes recept säger att det blir 4 små pajer eller en stor, men jag fick ut 10 små pajer.
Ingredienser
Kexbotten
200 g digestivekex
100 g smör
Fyllning1 burk kondenserad mjölk (400 g) 4st ekologiska äggulor
5 st limefrukter, skal och saft
Till servering
1 st limefrukt
Vispad grädde
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen till små smulor i en mixer.
3. Blanda dem med smält smör.
4. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i 4 mindre pajformar.
5. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
6. Låt svalna.
7. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft.
8. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30–60 minuter.
9. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.
10. Fyll pajskalen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (något längre om det är 1 stor paj).
11. Låt svalna och servera pajerna med vispad grädde och skivad limefrukt.
Det blev mysigt när mörkret kom och ljusen fick göra jobbet! |
Såg ju supersmarrigt ut!
SvaraRaderaAlldeles för goda för ens eget bästa och mycket fin kväll!
SvaraRaderaMen Stina, kan något vara för gott?
SvaraRadera...nä, egentligen inte. Allt är nyttigt i rätt mängd så en Key lime pie i veckan borde inte skada? ;)
SvaraRaderaDe var fantastisk goda och en mycket trevlig kväll :) perfekt med receptet, ska bjuda pappa på dem nästa gång han är på besök (;
SvaraRadera