söndag 28 augusti 2011

Key lime pie


Dom här små pajerna gjorde jag igår till efterrätt då vi hade kräftskiva. Det var ju lite roligt att reseptet kommer ifrån Key West i USA där vi var i sommar! Dom blev väldigt smarriga.



(Leila Bakar recept) Hennes recept säger att det blir 4 små pajer eller en stor, men jag fick ut 10 små pajer.

Ingredienser
Kexbotten 
 200 g digestivekex
100 g smör

Fyllning1 burk kondenserad mjölk (400 g) 4st ekologiska äggulor 
5 st limefrukter, skal och saft

Till servering
1 st limefrukt
Vispad grädde
 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen till små smulor i en mixer.
3. Blanda dem med smält smör.
4. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i 4 mindre pajformar.
5. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
6. Låt svalna.
7. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft.
8. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30–60 minuter.
9. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.
10. Fyll pajskalen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (något längre om det är 1 stor paj).
11. Låt svalna och servera pajerna med vispad grädde och skivad limefrukt.

Det blev mysigt när mörkret kom och ljusen fick göra jobbet!


5 kommentarer:

  1. Alldeles för goda för ens eget bästa och mycket fin kväll!

    SvaraRadera
  2. Men Stina, kan något vara för gott?

    SvaraRadera
  3. ...nä, egentligen inte. Allt är nyttigt i rätt mängd så en Key lime pie i veckan borde inte skada? ;)

    SvaraRadera
  4. De var fantastisk goda och en mycket trevlig kväll :) perfekt med receptet, ska bjuda pappa på dem nästa gång han är på besök (;

    SvaraRadera